37 biler tilmeldt FIA WEC 2024

FIA World Endurance Championship har 37 biler klar til 2024 sæsonen.

Der har tidligere været flere deltagere, men i de sæsoner, har ingen af bilerne været med fra start til slut af sæsonen. Disse 37 er 99,9% sikre fra start til slut på 2024.

Der er 19 biler i Hypercar kategorien, som vokser fra 13 i 2023. Udover 12 af deltagerne fra 2023, er Lamborghini klar med en sprintny LMDh racer, som Iron Lynx holdet skal drive sammen med Prema Racing. BMW M Team WRT kommer med to LMDh racere, som har kørt hele 2023 sæsonen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, og dermed har de formentlig fået luget ud i alle børnesygdommene.

Isotta Fraschini kommer endelig til start med deres Tipo 6 LMH Competizione, som dog ikke skal drives af Vector Sport. De to parter har afbrudt samarbejdet. Mere omkring hvem der så skal drive bilen, i nærmeste fremtid.

Dertil kommer Hertz Team JOTA med en ekstra Porsche LMDh racer, og en ekstra Ferrari 499P fra AF Corse SRL. De to biler bringer store navne ind i Hypercar kategorien, hvor Robert Kubica i AF Corse #83 indtil videre er eneste af de store navne bekræftet. Dog får danske Oliver Rasmussen en opgradering fra JOTA’s LMP2 hold til deres Hypercar nummer 2.

Michael Christensen er bekræftet hos Porsche Penske Motorsport igen i bil #5, hvor Fred Makowiecki fortsætter som medkører, mens Dane Cameron bliver skiftet ud med Matt Campbell fra IMSA serien.

Nicklas Nielsen og Mikkel Jensen forventes i Ferrari AF Corse og Peugeot TotalEnergies racerne, men står ikke på den officielle deltagerliste aktuelt, hvor holdene kun er forpligtet til at oplyse en enkelt kørers navn. Visse hold har offentliggjort mere end det.

Vi siger farvel til Bykolles holdet, som har kørt under Floyd Vanwall navnet i 2023. Deres LMH racer har været plaget af tekniske udfordringer, og bare generelt manglende fart. Derudover har der kørt retsager omkring brugen af Vanwall navnet, plus der ikke findes nogen Vanwall gadebil, som ellers er kravet for alle deltagere i Hypercar. Derfor er de blevet valgt fra til 2024 sæsonen.

FIA WEC, Bahrain 2023
Photo: JJ Media

I LMGT3 kategorien har vi 9 af de allerstørste bilfabrikker i verden på startgridden, som kommer med to biler hver.

Aston Martin, BMW, Corvette, Ferrari, Ford, Lamborghini, Lexus, McLaren, Porsche er de udvalgte til 2024 sæsonen, som dermed er inde i varmen til ikke blot FIA WEC, men også European Le Mans Series, og ikke mindst, 24 timers løbet i Le Mans.

LMGT3 specifikationen er marginalt anderledes end “standard” GT3 specifikationerne, hvilket blandt andet betyder lyssystemet på siden af racerne, med de tre lysende prikker, og et lidt anderledes aerodynamisk setup for visse af bilerne.

Mange af holdene fra 2023 er stadig til stede på gridden, selvom der er skiftet fra GTE til LMGT3 specifikationen på bilerne, men der er sket ting og sager med hensyn til hvilke bilmærker, at de enkelte hold skal drive.

TF Sport er skiftet fra Aston Martin til Corvette. Dempsey-Proton Racing er skiftet fra Porsche til Ford, mens Iron Lynx er skiftet fra Porsche racere til Lamborghini. United Autosports er skiftet fra LMP2 til McLaren, ligesom WRT er skiftet fra LMP2 til BMW – i både Hypercar og LMGT3. I LMGT3 kategorien kommer der stor fokus på bil #46 fra WRT, da Valentino Rossi bliver en del af holdet, ligesom han har været i de seneste par år, i andre mesterskaber. Den mangedobbelte Motorcykel Verdensmester er et klart trækplaster for mange fans, og især i Italien – hvis ikke der var nok opmærksomhed omkring Ferrari og Lamborghini.

Akkonis ASP er nyt navn i ACO verdenen, hvor de er skiftet fra Mercedes til Lexus mærket, som er i familie med Toyota. Lexus har efterhånden kørt mange år i IMSA, hvor det lykkedes at vinde GTD Pro mesterskabet i 2023. De har været ude og finde nye helt nye kørere til dette program, hvor Jose Maria Lopez kommer fra Toyota Gazoo Racing, og Kelvin van der Linde kommer fra Audi og deres GT3 program.

Indtil videre er danske Marco Sørensen bekræftet ombord D’Station Racing Aston Martin #777, mens Michelle Gatting er bekræftet i Iron Dames Lamborghini #85.

Hvis vi snakker store mærker indenfor GT3, så mangler Audi og Mercedes på startgidden. Der er kommet tilmeldinger fra visse hold, men der var fysisk ikke plads til dem i 2024, da 37 biler er absolut maksimum omkring garagearealerne på Imola og COTA banerne i 2024. Man kan ikke lukke flere biler ind i et VM, end der kan, og må deltage i hele mesterskabet. Så der er eventuelt mulighed for flere biler i 2025, hvis de køres på andre baner.

Hele listen af deltagere kan ses her

Relaterede nyheder